Trend voor in de toekomst wordt het 70:20:10 principe

logoZoals jullie van mij weten deel ik graag mijn ervaringen op gebied van onderwijs. Nu kwam ik laatst op een interessante website en deze wil ik graag met jullie delen. Het is dan wel geen ervaring die ik in de klas heb op gedaan, meer dat maakt het er dan niet minder interessant op. Ik kwam laatst uit op de website AIcon.nl. Zij kwamen met het 70:20:10 principe. Hierbij gaat het om dat niet alleen een opleiding de sleutel tot succes is bij een baan, maar ook de communicatie. Daarnaast zegt Aicon dat uit onderzoek gebleken dat mensen het meest leren uit de communicatie over en weer met anderen. De verdeling van het 70:20:10 principe is als volgt: 70% komt voort uit het leren op de werkplek, 20% van de ontwikkeling komt voort uit het leren van anderen en slechts 10% komt voort uit formeel leren (training en opleiding). Toen ik dit ook vertelde in mijn klas waren alle leerlingen heel nieuwsgierig. Dit zal ook wel deels liggen aan het feit dat sommige een taakstraf hebben en hun toekomst kansen zagen stijgen.

Rij_mensen_1000_109

Performance support als onderdeel van het 70:20:10 principe

iStock_Evolutie_mannen_300_155Tegenwoordig hebben mensen steeds vaker prestatieondersteuning nodig. Dit zowel in hun professionele en persoonlijke leven. We gebruiken agenda’s, calculators, en navigatiesystemen. Een performance support die jullie allemaal zullen kennen is een hand-out. Omdat dit nog weleens vergeten kan worden raad Aicon ook aan om dit mobiel toe te passen. Een nieuwe trend wordt volgens hun dan ook om dit digitaal bereikbaar te maken. Bij performance support moet je dan ook denken aan een opslagplaats voor informatie, processen en beelden die de medewerker informeren en begeleiden. Dit bij het plannen en het uitvoeren van werkzaamheden.

Er valt nog veel meer informatie te vinden over het 70:20:10 principe. Daarom raad ik jullie aan om eens de website www.aicon.nl te bezoeken.